Stiltedag

Een dag vol zelfzorg

Inhoud van de training

De stiltedag is een dag vol zelfzorg. Je hoeft die dag helemaal niets, alleen maar te zijn met jezelf.

Soms is dat al uitdagend genoeg, zonder alle afleidingen. Maar juist daarom heel belangrijk om zo af en toe eens voor te kiezen.

Even geen telefoon, geen to-do lijsten, geen anderen om voor te zorgen, alleen maar aandacht hebben voor jezelf. In stilte.

Wat houdt een stiltedag in?

– een zaterdag of zondag van 10:00 uur tot 16:00 uur
– alle materialen zijn aanwezig
– wisselende meditaties, van mindful bewegen tot zitmeditaties en stiltewandelingen
– zelf lunch meenemen, voor ander lekkers wordt gezorgd
– een dag vol zelfzorg!

Een stiltedag is een kans om dieper te zakken in je ervaring van dit moment; een aanrader!

Eens in de zoveel tijd organiseren we een stiltedag. Dit is een dag voor volwassenen, met meditaties die begeleid worden door een van ons. Het is een kans om eens een dag zonder afleiding, in ieder geval weinig afleiding van buitenaf, en in volle aandacht door te brengen. Wanneer krijgen we die kans nou?

Praktisch

Bij elke groepstraining hoort een stiltedag. Vaak wordt deze aan het eind van de training gepland, zodat je het geoefende in kan zetten om eens een hele dag bezig te zijn met mindfulness. Er worden afwisselende meditaties gegeven; van zittend, naar liggend, maar ook bewegend en met regelmatige pauzes om wat te kunnen drinken, eten of wandelen. Aan het eind van de dag is er de mogelijkheid om je ervaring te delen, maar je mag er ook voor kiezen om in stilte te vertrekken om zo de aandacht mee te nemen de rest van je dag in.

Je bent ook welkom om mee te doen als je ergens anders de mindfulness training hebt gevolgd, of de individuele training hebt gedaan. Of misschien heb je eerder een training gedaan en wil je de boel wat opfrissen, dat kan ook. Als je nog nooit hebt gemediteerd ben je ook van harte welkom; wel handig om het even te vermelden bij je aanmelding, dan word er rekening mee gehouden.

Mindfulness is een praktische en stress verminderende training. Wil je meer lezen over mindfulness en wat de effecten zijn?

Meer info over mindfulness

Wanneer is de volgende stiltedag?

Regelmatig word er een stiltedag georganiseerd. Benieuwd wanneer de eerstvolgende is?

Agenda

Het is heel logisch als je vragen hebt over mindfulness; daarom heb ik geprobeerd zo veel mogelijk vragen alvast voor je te beantwoorden

Veelgestelde vragen