MindfulKids

Mindfulness training voor kinderen van 5 t/m 8 en 9 t/m 12 jaar

Inhoud van de mindfulness training voor kinderen

De MindfulKids training bestaat uit 8 sessies van een uur die wekelijks gegeven worden. 

In een kleine en persoonlijke setting leren kinderen om vanuit een vriendelijke, opmerkzame houding hun aandacht te stabiliseren, te richten en verplaatsen. Ze raken vertrouwd met hun binnenwereld, zonder meteen te hoeven oordelen over wat ze zelf (of anderen) denken, voelen of ervaren. Ze leren omgaan met rust en onrust op momenten dat die er zijn. Daarnaast leren ze lastige gedachten en gevoelens te erkennen en niet weg te stoppen, of erdoor meegesleept te worden, maar er simpelweg vriendelijke aandacht aan te geven. En bovenal: ze leren aardig te zijn voor zichzelf en anderen. Een ‘ont-streste’ geest leert beter, vindt andere oplossingen voor dezelfde problemen en reageert minder impulsief vanuit de automatische piloot. Meer bewust en vanuit rust. En dat scheelt.

Contact

De mindfulness training voor kinderen in Zwolle wordt gegeven door Yfke Kuiphof. Ze werkt volgens de methode van Eline Snel, een inmiddels zeer bekende en positief ontvangen methode waar al veel kinderen baat bij hebben gehad. De MindfulKids training is een training waarbij plezier, gemak en vertrouwen voorop staat, om vanuit daar het leren als vanzelf te laten ontstaan.

Waarin kan mindfulness ondersteunen?

De MindfulKids training is ontwikkeld om stress te verminderen.
Herken je iets van de onderstaande symptomen? Mogelijk kan mindfulness je kind helpen.

  • moeite met concentreren
  • slecht slapen
  • onrust/snel afgeleid zijn
  • piekeren/malen
  • moeite met ontspannen
  • weinig energie en veel moe
  • somberheid/lusteloosheid
  • snel geprikkeld of emotioneel

Kosten en vergoeding

De kosten voor de 8-weekse MindfulKids training zijn €195. Dit is inclusief werkboek, geluidsbestanden en gebruik van materialen.
Er is op dit moment nog geen vergoeding vanuit de zorgverzekering of gemeente mogelijk. We zijn hier wel mee bezig!

Mochten de kosten een belemmering vormen voor deelname aan de training, neem dan contact met ons op.

Mindfulness is een praktische en stress verminderende training. Wil je meer lezen over mindfulness en wat de effecten zijn?

Meer info over mindfulness

De trainer

Het is belangrijk je goed te voelen bij de trainer die de mindfulness training voor kinderen aanbiedt. Meer weten?

Over ons

Het is heel logisch als je vragen hebt over mindfulness; daarom hebben we geprobeerd zo veel mogelijk vragen alvast voor je te beantwoorden

Veelgestelde vragen

Doe mee

De MindfulKids training in Zwolle wordt gegeven in Zwolle Zuid; in de Schelleschool, een prachtige plek dichtbij de IJssel. Benieuwd naar de eerstvolgende start mogelijkheid?

Agenda