Mindfulness

Is een mindfulness training iets voor jou?

Mindfulness is iets voor jou als je graag iets wilt veranderen in je leven. Verlang je naar onderstaande thema’s? Dan zou het wel eens een goede match kunnen zijn!

  • meer energie
  • minder in gedachten
  • meer voelen en ervaren
  • vrolijker
  • hoger bewustzijn
  • actiever
  • meer vrede
  • betere zelfzorg
Ben je klaar voor een grote switch? Om het leven en jezelf op een hele andere manier te gaan bekijken? Zet dan nu de stap en schrijf je in. Velen gingen je al voor en de resultaten liegen er niet om…

Wat past bij jou?

MindfulBasis

de 8-weekse groepstraining

Mindful 1:1

de individueel afgestemde training

MindfulTraject

een half jaar aan de slag met mindfulness

One Day Retreat

een hele dag vol aandacht voor jezelf om te openen en omarmen

“Mindfulness = wetenschappelijk bewezen”

De mindfulnesstraining (MBSR) is een wetenschappelijk bewezen methode om beter om te leren gaan met stress. Uit onderzoek is gebleken dat stress één van de grootste oorzaken is van lichamelijke en mentale klachten. De 8-weekse mindfulness training vermindert stress,  verhoogt de productiviteit en brengt je zenuwstelsel tot rust.

De mindfulness trainer

Het is belangrijk je goed te voelen bij de trainer die de mindfulness training aanbiedt. Dat helpt in het eigen maken van de nieuwe vaardigheid die je gaat leren. Meer weten?

maak kennis

Doe mee aan de mindfulness training

De trainingen worden gegeven op een prachtige locatie. In de natuur, dicht bij de Ijssel en toch in Zwolle. Ben je benieuwd wanneer er weer een kans is om je in te schrijven voor de mindfulness training? Kijk dan in de agenda.

Agenda

WAT IS MINDFULNESS?

Een mindful leven laat zich het beste uitleggen door het tegenovergestelde: een leven op de automatische piloot. Dit kennen we allemaal; we zijn er op een dag heel vaak niet bij. In gedachten dwalen we tijdens onze dagelijkse handelingen af naar de toekomst of het verleden. Hartstikke handig dat tijdreizen in onze mind, maar daardoor missen we een boel!

Wat nou als je zou kunnen kiezen waar je de aandacht laat rusten? Zelf kunnen bepalen of je wel of niet verdwaald in (niet helpende) verhalen? Dan ontstaat er iets heel moois; namelijk vrijheid! Je leert van een afstandje observeren, niet om iets weg te duwen (juist niet!), maar om écht goed te gaan kijken naar wat je ervaring is op dit moment.

En dan ontstaat er ruimte. Ruimte om niet in te gaan op bepaalde gedachten. Ruimte om eens te gaan voelen wat er al die tijd al aan het sudderen is aan emoties. Ruimte om tot rust te komen omdat je beseft; in dit moment is alles oké. Alles is precies zoals het nu moet zijn. Kunnen dragen wat er nu in je leeft en het volledig omarmen. Als we op die manier de moeilijke momenten kunnen aanvaarden en volledig kunnen genieten van al het moois dan wordt het leven een feest!

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Effecten van een mindfulness training

Het effect van een mindfulness training op je leven kan groot zijn. Zoals bij alles is dat afhankelijk van hoeveel aandacht en energie je erin stopt. Vrijwel alle mensen ervaren dat ze zelf weer in het centrum van hun leven gaan staan, weer grip ervaren, en de ruimte voelen om zélf te kiezen hoe te dealen met wat het leven ze toewerpt. Het is bevrijdend om te

merken dat je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van dat eeuwige gepieker of het overheersende gevoel van haast, onrust en ‘aan staan’. De meeste mensen voelen zich na de trainingen rustiger en meer ontspannen, voelen meer vrede, kunnen datgene wat lastig is makkelijker omarmen, genieten vaker en hebben meer energie door de dag heen.