One Day Retreat

Inhoud van de dag

Een One Day Retreat is een dag vol zelfzorg. Je hoeft die dag helemaal niets, alleen maar te zijn met jezelf. Soms is dat al uitdagend genoeg, zonder alle afleidingen. Maar juist daarom heel belangrijk om zo af en toe eens voor te kiezen. Even geen telefoon, geen to-do lijsten, geen anderen om voor te zorgen, alleen maar aandacht hebben voor jezelf.

Elke One Day Retreat ziet er weer anders uit. Van ademwerk, tot yin yoga, meditatie, een sjamanistische reis, stembevrijding… alles wat we doen staat in teken van openen en omarmen. Contact maken met de schaduwstukken in onszelf, dat waar we door de dag heen geen aandacht of ruimte voor hebben om te doorvoelen, dat gaan we (liefdevol) aanraken en op laten komen. Geen zorgen; als het niet het moment is om iets te doorvoelen dan zal het niet opkomen. Je gaat alleen ervaren wat er op dat moment gedragen kan worden door jouw systeem.

Het doorvoelen van wat opkomt kan soms rauw zijn, onaangenaam, vervelend, maar weet dat je door de dag heen geloodst wordt door de begeleiders en dat je altijd ruimte kan pakken door bv naar buiten te gaan. We wisselen af met oefeningen en pauzes om genoeg rust en tijd in te bouwen om alles te laten zakken.

Als we iets volledig hebben doorvoelt dan hoeft het niet meer te blijven kleven; je geeft het de toestemming om op te mogen lossen. Hoe minder er aan je, of in je, kleeft, hoe meer vrijheid. Je vrij voelen in je lijf, hart en hoofd, dat is waar we voor gaan!

Meedoen met een One Day Retreat is een kans om een innerlijke schoonmaak te houden; aanrader!

Een hele dag in volle aandacht zijn, met jezelf, voor jezelf. Wanneer krijgen we die kans nou?

Wanneer is de volgende One Day Retreat?

Regelmatig organiseer ik samen met anderen een One Day Retreat. Benieuwd wanneer de eerstvolgende is?