MindfulBasis

De oorspronkelijke 8-weekse mindfulness training 

Inhoud van de training

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten die wekelijks gegeven worden. In de bijeenkomsten staat oefenen centraal, met als aanvulling theorie en uitwerking van thema’s zoals gedachten zijn geen feiten, de adem, zelfzorg en nog veel meer. Het oefenen bestaat uit het doen van meditaties, die kunnen liggend, zittend, staand of bewegend zijn. Mediteren is niet ingewikkeld, iedereen kan het, alleen vraagt het wel oefening. Daarom word je gevraagd er thuis dagelijks mee aan de slag te gaan.

Je ontvangt een digitaal werkboek met daarin aanvullende informatie over de thema’s en je krijgt oefenbestanden toegestuurd via Dropbox. Naast de 8 sessies is er de mogelijkheid om je op te geven voor een One Day Retreat; een zelfzorg dag voor meer rust en verdieping.

Nieuwsgierig naar wanneer er weer een training start? Kijk in de agenda naar de eerstvolgende mogelijkheden.

Investering

De investering voor de training zijn afhankelijk van of je wel of geen vergoeding krijgt. Veel zorgverzekeraars vergoeden de training vanuit het aanvullend pakket. Soms is hiervoor een verwijsbrief nodig van de huisarts. In dat geval is het goed om te weten dat ik categorie 1 trainer ben en ben aangesloten bij de VMBN (vereniging voor mindfulness trainers). Hierdoor heb je recht op de vergoeding vanuit je zorgverzekeraar. Het beste kan je contact opnemen met je verzekeraar om zeker te weten dat je recht hebt op de vergoeding.

Vergoeding werkgever

Werkgevers staan vaak achter het idee om een mindfulness training te doen vanwege de goede resultaten; goed om te checken of je een vergoeding vanuit je werk kunt krijgen. Mocht je van beide niets vergoed krijgen dan geef ik je korting.

Zorgverzekering vergoeding

450
 • 8 bijeenkomsten
 • geluidsbestanden
 • werkboek
 • €20 korting op one day retreat

Zonder vergoeding

350
 • 8 bijeenkomsten
 • geluidsbestanden
 • werkboek
 • €20 korting op one day retreat

Zakelijk vanuit werkgever

650 excl. BTW
 • 8 bijeenkomsten
 • geluidsbestanden
 • werkboek
 • €20 korting op one day retreat

“Wil je zeker weten dat mindfulness onderdeel van je leven blijft? Ga dan na je training door met het half jaar traject! De ideale stok achter de deur om ervoor te zorgen dat je dagelijks goed voor jezelf blijft zorgen.”

De trainer

Het is belangrijk je goed te voelen bij de trainer die de mindfulness training aanbiedt. Dat helpt in het eigen maken van de nieuwe vaardigheid die je gaat leren. Meer weten?

Wat houdt persoonlijke clearing in?

Clearing betekent het ontladen van spanning in de energie. We lopen allemaal rond met een denkbeeldige rugzak op vol met spanning en lading. Deze rugzak is het onderbewuste; al je ervaringen worden daarin opgeslagen. Kind trauma’s, gebeurtenissen in je leven, geloofssystemen en overtuigingen, familielijn informatie enz. Deze rugzak bepaalt voor meer dan 90% (!) je leven.

Als je een clearing van me ontvangt wordt de rugzak opgeschoond. Elke keer een beetje meer. De spanning wordt ontladen in de energie doordat ik mijn energetische systeem open voor die van jou. Wat er op dat moment losgelaten kan worden door jouw systeem beweegt naar me toe en dit clear ik. Je kan me zien als space holder; ik bied een compassievolle ruimte waarin alles er mag zijn. Hierdoor ontlaadt de spanning (het enige wat het wil is gezien worden) en wordt je rugzak een stuk(je) lichter, waardoor je leven minder beïnvloedt wordt door spanning in het onbewuste.

Hoeveel er ontladen kan worden hangt af van de veiligheid in je systeem om los te laten en van mijn ruimte om te omarmen.

Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, hieronder lees je meer.

Het is heel logisch als je vragen hebt over mindfulness; daarom heb ik geprobeerd zo veel mogelijk vragen alvast voor je te beantwoorden

Doe mee

De trainingen worden gegeven op twee locaties en starten regelmatig. Ben je benieuwd wanneer er weer een kans is om je in te schrijven?

Volg je de training liever individueel?

Dat kan ook. Soms is het fijner, en past het beter, om de training 1 op 1 te volgen. Zo hebben we meer tijd om te verdiepen in datgene wat voor jou belangrijk is. Meer lezen?