De Mindfulness Essentials

Welkom bij De Mindfulness Essentials.

Een 6-weekse online mindfulness training waarin alles wat ik in de afgelopen 10 jaar heb geleerd in het geven van mindfulness trainingen heb verwerkt. Verwacht een effectieve en gezellige training die je zelf thuis kan doen, op jouw eigen moment.

Met natuurlijk alleen de essentie van mindfulness:-)

De training is zowel ideaal als je nog nooit mindfulness hebt beoefend als dat je al ervaring hebt en de boel wilt opfrissen.

Tijdelijk geldt een flinke korting omdat ik dit moois met zoveel mogelijk mensen wil delen. Als je er nu voor gaat betaal je i.p.v. 299,- maar 89,-!

Via de link hieronder kom je bij het contactformulier; geef daarin aan dat je wilt starten en ik schrijf je in.

Wat kan je verwachten?

 • 6-weeks programma
 • teaching video’s
 • meditaties met verschillende lengte en inhoud
 • elke week een thema, zoals ‘gedachten zijn geen feiten’
 • mindset switch; je krijgt meer grip
 • volledig eigen regie over tempo
 • lid van de community waarin we delen en elkaar steunen
 • mogelijkheid tot stellen van vragen in de Q&A

Ervaringen van anderen

– deelnemers over De Mindfulness Essentials –

“ Jaren geleden volgde ik de basiscursus Mindfulness live bij Roos. Nu kwam het aanbod voor de online training. Ik was nieuwsgierig: zou dat wel fijn zijn? Geen live contact, maar oefenen via filmpjes en teksten op mijn telefoon? Dat waren onterechte zorgen: oefenen op deze manier kan prima. Roos is ook op deze manier dichtbij en leidt je op prettige wijze door de hele cursus heen. Ik vond het erg fijn om filmpjes opnieuw te kunnen kijken en teksten te kunnen herlezen. Het is een waardevol geheel en dus voor mij zeker de investering waard. Al met al een prachtige cursus die je thuis laat komen bij jezelf. ”

- Eva Leferink -

” De Mindfulness Essentials training is super fijn om te volgen! Ik had een paar jaar geleden de mindfulness cursus bij Roos gevolgd en veel was weer weggezakt. Door dit weer te volgen herkende ik zo veel van de cursus en kan ik alles weer goed toepassen!! Het is fijn dat je het er ieder moment bij kunt pakken, wanneer het jou uitkomt. Ik ben onwijs blij dat ik deze investering gedaan heb, dat was het zeker waard! Ik zou het iedereen adviseren die wat meer rust wilt en bewuster wilt leven. Het helpt mij goed ter ontspanning. Als je de cursus gedaan hebt is het een mooie opfrisser en anders kun je het prima zo volgen op je eigen tijd en manier! Je hebt dan een mooie basis van mindfulness te pakken! ”

- Femke -

” Ik heb de training mindfulness jaren geleden bij Roos gedaan en ik heb hier nog steeds profijt van. Door hem onlangs nogmaals, nu online, te mogen doen ervaarde ik de kracht opnieuw! De rust die in mij vaart als ik de stem en de oefeningen van Roos volg. De voortdurende boodschap aan mijn hersenen dat niets moet en alles ok is. Dat ‘gewoon’ aandacht geven aan je adem en lichaam volstaat om rust en compassie te ervaren. Het is het geld meer dan waard en een cadeautje in aandacht voor jezelf! ”

- Bernadien -

Wat zijn de voordelen van de training?

Mindfulness betekent in dit moment aanwezig zijn. Als je verlangt naar onderstaande thema’s dan is het zeker wat voor jou!

 • meer rust in je hoofd en lijf
 • bewuster leven
 • beter leren voelen
 • meer ruimte tussen je gedachten
 • emoties leren doorvoelen
 • beter voor jezelf zorgen
 • in dit moment zijn
 • aanvaarding; alles er laten zijn

“Mindfulness = wetenschappelijk bewezen”

De mindfulnesstraining is een wetenschappelijk bewezen methode om beter om te leren gaan met stress. Uit onderzoek is gebleken dat stress één van de grootste oorzaken is van lichamelijke en mentale klachten. Mindfulness vermindert stress,  verhoogt je energieniveau en brengt je zenuwstelsel tot rust.

Online Community

Je krijgt niet alleen toegang tot de training, maar ook tot de community! Deel hoe het gaat met oefenen en waar je tegenaan loopt. Zo vieren we samen de mooie momenten en delen we de struggles.

Stel Vragen

Binnen de community kan je al je vragen stellen in de Q&A; ik kijk met je mee en zo kan je snel weer verder met je mindfulnessreis.

WAT IS MINDFULNESS?

Een mindful leven laat zich het beste uitleggen door het tegenovergestelde: een leven op de automatische piloot. Dit kennen we allemaal; we zijn er op een dag heel vaak niet bij. In gedachten dwalen we tijdens onze dagelijkse handelingen af naar de toekomst of het verleden. Hartstikke handig dat tijdreizen in onze mind, maar daardoor missen we een boel!

Wat nou als je zou kunnen kiezen waar je de aandacht laat rusten? Zelf kunnen bepalen of je wel of niet verdwaald in (niet helpende) verhalen? Dan ontstaat er iets heel moois; namelijk vrijheid! Je leert van een afstandje observeren, niet om iets weg te duwen (juist niet!), maar om écht goed te gaan kijken naar wat je ervaring is op dit moment.

En dan ontstaat er ruimte. Ruimte om niet in te gaan op bepaalde gedachten. Ruimte om eens te gaan voelen wat er al die tijd al aan het sudderen is aan emoties. Ruimte om tot rust te komen omdat je beseft; in dit moment is alles oké. Alles is precies zoals het nu moet zijn. Kunnen dragen wat er nu in je leeft en het volledig omarmen. Als we op die manier de moeilijke momenten kunnen aanvaarden en volledig kunnen genieten van al het moois dan wordt het leven een feest!

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Effecten van een mindfulness training

Het effect van een mindfulness training op je leven kan groot zijn. Zoals bij alles is dat afhankelijk van hoeveel aandacht en energie je erin stopt. Vrijwel alle mensen ervaren dat ze zelf weer in het centrum van hun leven gaan staan, weer grip ervaren, en de ruimte voelen om zélf te kiezen hoe te dealen met wat het leven ze toewerpt. Het is bevrijdend om te

merken dat je niet meer afhankelijk hoeft te zijn van dat eeuwige gepieker of het overheersende gevoel van haast, onrust en ‘aan staan’. De meeste mensen voelen zich na de trainingen rustiger en meer ontspannen, voelen meer vrede, kunnen datgene wat lastig is makkelijker omarmen, genieten vaker en hebben meer energie door de dag heen.