Clearing Workshop

Wat houdt persoonlijke clearing in?

Clearing betekent het ontladen van spanning in de energie. We lopen allemaal rond met een denkbeeldige rugzak op vol met spanning en lading. Deze rugzak is het onderbewuste; al je ervaringen worden daarin opgeslagen. Kind trauma’s, gebeurtenissen in je leven, geloofssystemen en overtuigingen, familielijn informatie enz. Deze rugzak bepaalt voor meer dan 90% (!) je leven.

Als je een clearing van me ontvangt wordt de rugzak opgeschoond. Elke keer een beetje meer. De spanning wordt ontladen in de energie doordat ik mijn energetische systeem open voor die van jou. Wat er op dat moment losgelaten kan worden door jouw systeem beweegt naar me toe en dit clear ik. Je kan me zien als space holder; ik bied een compassievolle ruimte waarin alles er mag zijn. Hierdoor ontlaadt de spanning (het enige wat het wil is gezien worden) en wordt je rugzak een stuk(je) lichter, waardoor je leven minder beïnvloedt wordt door spanning in het onbewuste.

Hoeveel er ontladen kan worden hangt af van de veiligheid in je systeem om los te laten en van mijn ruimte om te omarmen.

Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, hieronder lees je meer.

Alles is energie. Dat is gewoon simpele natuurkunde en hartstikke meetbaar. Dus wij zijn ook energie. Als mensen elkaar ontmoeten vindt er energie uitwisseling plaats en dat kan je voelen. Veel mensen hebben hier last van; ze voelen zich een spons die alles opslurpt maar die het vervolgens niet kwijt kan.. Dit voelt super oncomfortabel en zorgt voor stress. En wat doen we bij stress? We gaan onszelf beschermen. Dus de eerstvolgende keer dat je iemand, of meerdere mensen, ontmoet dan bescherm je jezelf onbewust voor wat er gevoeld wordt op dat moment. En dat kost bakken energie. Er is dan eigenlijk een ondergronds gevecht gaande; iets wil gevoeld worden maar de weerstand hiertegen houdt de ontkenning in stand. Als er niet erkent wordt dan blijft het net zo lang broeien totdat het erkenning krijgt.. totdat we er niet meer onderuit kunnen; we storten in, lopen tegen de muur en moeten dan wel gaan doorvoelen.

Het niet erkennen is één van de strategieën van de mind. De mind probeert ons in leven te houden en het liefst op een zo veilig mogelijke manier zonder gekke uitstapjes. De mind kan als geen ander de boel onderdrukken, het wil immers overleven en het voelen van emoties bijvoorbeeld wordt door de mind gezien als gevaar.

Het wel erkennen en zien gebeurt op een hele andere laag; dat van het compassievolle hart. Daar waar geen strijd of afkeer is, het is een plek waarin alles mag zijn en alles gezien mag worden. Je zou dit ook ‘de bron’, ‘het universum’ of ‘zielsenergie’ kunnen noemen, het gaat allemaal over hetzelfde. Een plek van liefde en licht waarin alles omarmt wordt zoals het is.

Als we onszelf wat minder in de weg gaan zitten, dus de mind wat minder podium geven en wat vaker aanwezig zijn in ons compassievolle hart, dan kan je gaan merken dat alles in jezelf en om je heen verandert. Hoe je de wereld ervaart, het contact met andere mensen, het contact met jezelf.. Alles wordt anders. Door te leren hoe clearen werkt zal je merken dat je dit altijd in elk moment en overal toe kan passen. Het wordt een nieuwe manier van in het leven staan, alsof je een nieuwe bril opzet en denkt; ‘oh, zat het al die tijd zo in elkaar!’. Als je in staat bent jezelf te clearen houd je bakken energie over, het leven komt meer in een flow en je ervaart veel sneller vrijheid in elk moment.

Wil je dat ook? En wil je meer leren over hoe dat zit met die energie uitwisseling tussen mensen en hoe je ervoor kunt zorgen dat het je geen energie meer kost maar juist oplevert? Doe dan mee met de Energy Clearing workshop waarin je een totaal andere manier van leven ontdekt waardoor alles verandert.

Over mij

De afgelopen jaren heb ik Energy Clearing onderdeel gemaakt van mijn leven en ik ben nog elke dag dankbaar voor deze ontdekking. Meer weten?

Doe mee met de Energy Clearing Workshop

De workshop wordt gegeven in de Schelleschool in Zwolle, een mooie stille plek in het groen en dicht bij de IJssel. Ben je benieuwd wanneer er weer een kans is om je in te schrijven? Kijk dan in de agenda.

Op de hoogte blijven?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!