ADEMTHERAPIE

Merk je vaak dat je adem hoog zit of ben je regelmatig benauwd? Heb je (onverklaarbare) lichamelijke of psychische klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, duizeligheid of moeheid? Adem- en ontspanningstherapie werkt!

De adem heeft een directe relatie met de mate van lichamelijke en mentale spanning die aanwezig is. Als je oppervlakkig en snel ademt wanneer je relatief rustig zit, geeft dat bijvoorbeeld informatie over hoe het met je gaat; misschien merk je drukte op in het hoofd of voel je je gejaagd? Wanneer we een langere tijd met een te hoge spanning leven dan ontstaan klachten. Denk daarbij aan slecht slapen, hoofdpijn, een opgejaagd gevoel, stress, burn-out, nek- en rugklachten of hyperventilatie. Adem- en ontspanningstherapie (AOT) volgens de methode Van Dixhoorn kan helpen met deze overspanning om te gaan en de adem- en spanningsklachten te verminderen.

 

Door de behandeling wordt de natuurlijke adembeweging hersteld en leer je lichamelijk en geestelijk te ontspannen. De methode Van Dixhoorn legt de relatie tussen de adembeweging en de wervelkolom, waardoor de adembeweging op een natuurlijke manier wordt beïnvloed. Zelfs mensen die al benauwd worden als ze aan het ademen denken, kunnen daarom baat hebben bij een behandeling.

 

 

WAT IS ADEMTHERAPIE?

IETS VOOR JOU?

Bij spanningsklachten kan er sprake zijn van zowel lichamelijke als mentale factoren. Ademtherapie richt zich op het herstellen van de natuurlijke adembeweging en ontspanningstherapie op het herstellen van verstoorde balans tussen spanning en ontspanning. Het kan ingezet worden bij onder andere de volgende klachten:

Hyperventilatie

Gevoel van spanning/stress

Hoofdpijn

Slaapproblemen

Concentratieproblemen

Burn-out

Vermoeidheid

Overgevoeligheid

Angst

Depressie/somberheid

 

"Ik voel eindelijk weer ruimte om te ademen."

- cliënt -

INDIVIDUELE THERAPIE

Adem- en ontspanningstherapie, individuele begeleiding, starten wanneer het jou uitkomt

HOME

MINDFULNESS

OVER MIJ

MINDFUL2WORK

ADEMTHERAPIE

AGENDA

CONTACT

privacy statement

copyright     2018 Roos Barthels