HOME

MINDFULNESS

OVER MIJ

MINDFUL2WORK

ADEMTHERAPIE

AGENDA

CONTACT

INDIVIDUELE ADEM- EN ONTSPANNINGSTHERAPIE

kosten & vergoeding

Voordat we beginnen met de behandeling neem ik eerst telefonisch contact met je op om samen te kijken of adem- en ontspanningstherapie (AOT) geschikt is. De behandeling start vervolgens met een proefbehandeling van ongeveer vier sessies. In de eerste sessie vindt de intake plaats en gaan we ook gelijk aan de slag met oefenen. Deze oefeningen zijn in principe door iedereen uit te voeren en zijn gemakkelijk in het dagelijks leven toe te passen. Bij een behandeling kan er ook gebruik gemaakt worden van handgrepen (manuele technieken). Deze

handgrepen kunnen je bewuster  maken van adem, houding en ook van de spanning in het lichaam.

Tijdens de behandeling wordt duidelijk of de klachten reageren op ontspanning. Je wordt je bewuster van spanning en ontdekt waarop te letten om spanningsproblemen zelf te kunnen verminderen.

Na ongeveer vier sessies vindt er een evaluatie plaats. We kijken dan of de behandeling voldoende resultaat heeft opgeleverd en het zinvol is om door te gaan. In korte tijd kom je er dus snel achter of AOT voor je werkt!

 

 

De behandeling wordt over het algemeen (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Klik hier voor een volledig overzicht per zorgverzekeraar. De kosten voor een individuele sessie adem- en ontspanningstherapie van 50 tot 60 min. bedragen 70 euro. Ik ben lid van de Van Dixhoorn Vereniging (VDV) en er is geen verwijzing nodig van de huisarts of een specialist.

 

privacy statement

copyright     2018 Roos Barthels